Valg af gulve – Guide til valg af trægulve, vinylgulve, laminatgulve og lamelgulve


Trænger dit gulv til en udskiftning, så har vi lavet en lille guide med et par gode råd til valg af gulve til hjemmet.

Når du skal til at udskifte dit gulv af en eller flere årsager, så bør du bl.a. overveje følgende faktorer inden du beslutter dig endeligt.

1. Farve
2. Materialer
3. Vedligeholdelse
4. Styrke
5. Pris på materialer og montering

.

.

1. Valg af farve

Det er naturligt at tænke farven på gulvet ind i farverne i hele dit hjem, men det kan være enormt svært at vælge den rigtige farve ud fra en lille farveskabelon eller brochure med farver. Du kan overveje at få en lille prøve sendt hjem fra byggemarkedet før du vælger det endelige gulv. Du kan altid sende en forespørgsel til dit lokale online byggemarked.

Farver virker anderledes, når man ser det i den belysning og med det lysindfald man har derhjemme sammenlignet med den belysning og lysindfald, der er i byggemarkedet samt på de fotos og/eller illustrationer, der er produceret i præsentation af gulvene. Derfor kan det i nogle enkelte tvivlstilfælde være en fordel at få en lille vareprøve sendt hjem.

.

2. Materialer

Hvilket materiale dit gulv skal produceres i kan ligeledes være kompliceret at vælge imellem, men hvis du allerede har lagt dig fast på, hvilken farvenuance, der passer bedst ind i dit hjem, så er du tættere på.

.

Laminatgulve anbefales ofte i rum, hvor der færdes mange mennesker, da gulvet er slidstærkt. Gulvet fås i mange nuancer.

.

.

.

.

Se flere laminatgulve her >>

.

Lamelgulve fås her i to typer enten lamel 3-stavs eller lamelplanker. Indefor for hver af de to typer er der mange varianter.

.

.

.

.

Se flere lamelgulve her >>

.

Massive trægulve behøver ikke at være dyrere end lamel- eller laminatgulve. Her er en række eksempler på massive trægulve i fyrretræ.

.

.

.

.

Se flere massive trægulve her >>

.

Trænger dit køkken, entré eller badeværelse til nyt gulv falder valget ofte på vinylgulve, som er utrolig let af vedligeholde og montere. Vinylgulve er sammensat af polyvinylchlorid (PVC) og er blankt i overfladen og meget slidstærkt.

.

.

.

.

Se flere vinylgulve her >>

 .

3. Vedligeholdelelse

Når du skal købe gulve er det altid en god idé at spørge ind til, hvor meget vedligeholdelsesarbejde, der er ved montering af forskellige gulvtyper. Dertil er det en god idé at spørge ind til, hvordan du skal forholde dig, hvis du får behov for at udskifte dele af gulvet i fremtiden, hvilke gulvtyper der er enkle at udskifte sektioner på. Det er altid en detalje, man sjældent skænker en tanke, når man kan mærke den friske duft af nyt træ eller linoleum.

.

4. Styrke

De fleste gulve har en god slidstyrke, men der kan være særlige forhold, som du bør spørge ind til, når du køber gulve. Specielt hvis gulvet skal monteres i rum hvor der færdes mange mennesker eller i rum, hvor der er meget fugtigt eller udledes vand som i vådrum og lignende forhold som kan være udslagsgivende for det mest optimale gulv for dig og din familie både nu og fremover.

.

5. Pris på materialer og montering

Prisen på montering og materialer varierer en del mellem håndværkere og byggemarkeder. Derfor er det altid en god idé at indhente minimum 3 byggetilbud. Bestil 3 håndværkertilbud her >>

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content