Valg af havefliser og belægningssten til indkørsel og terrasse


Der er rigtig mange forskellige muligheder for valg af havefliser og stenbelægningssten. Her vil jeg beskrive og vise dig nogle af de mange muligheder som er populære for tiden. Samtidig får du noget af den information der kan være med til at du foretager det rigtige valg af havefliser eller belægningssten, hverenten du har brug for havefliserne til terrassen eller indkørslen.

Se et stort udvalg af billige havefliser og belægningssten her.

Havefliser i forhold til belægningssten

Den største forskel på havefliser og belægningssten er som udgangspunkt størrelsen. Normalt vil en haveflise være mere end 30 centimeter i både længden og bredden. Havefliser er velegnet, som navnet antyder, til rundt i haven eller til terrasen. Nogle havefliser kan også godt bruges i indkørslen. Her skal du dog passe på, for ikke alle havefliser er brugbare til en indkørsel og vil hurtigt knække.

En belægningssten er derimod en mindre flise, som er ganske god til at modstå et tungt tryk fra f.eks. en bil der holder i din indkørsel. Belægningssten er dog ikke kun for indkørslen, og du kan sagtens finde belægningssten som fungerer rigtig godt til terraser.

Så tykke skal belægningssten være til indkørslen og terrassen

En belægningssten skal selvfølgelig kunne klare smule mere, hvis den skal lægges i indkørslen, modsat hvis du vælger at lægge belægningssten på terrasse eller gangareal. Som tommelfingerregl skal tykkelsen på en belægningssten i en indkørsel være på 6 cm, hvor du kan nøjes med 5 cm tykkelse, hvis du bruger den på terrasse eller gangareal.

Besparelse ved køb af belægningssten med 5 tykkelse? Der er en mindre besparelse at hente ved at vælge de tyndere belægningssten, men det er sjældent det kan svare sig, da du også får en belægningssten med en kortere levetid. Med mindre du skal købe belægningssten til et mindre befærdet sted i din have, anbefaler vi derfor at du køber belægningssten med en tykkelse på 6 cm. På denne måde kan du også købe belægningssten der både er velegnet til terrasse og indkørsel på en og samme gang.

Et par gode valg af belægningssten

Gråmix Slotsbrosten m/slået kant 14x21x6

slotsbrosten-m-slaaet-kant-graamixØnsker du grå belægningssten til din indkørsel eller terrasse, så er Gråmix Slotsbrosten et rigtig flot valg. Det er belægningssten af en rigtig høj kvalitet og en lang levetid. Hvis du sørger for at “blande” stenene godt, så kan de skabe et rigtig flot farvespil.

Du kan købe Gråmix Slotbrosten her.

 

Brunmix Slotsbrosten m/slået kant 14x21x6

slotsbrosten-brunmix-m-slaaet-kantBrunmix Slotsbrosten, også kaldet Herregårdssten Brunmix, har samme flotte farvespil som Gråmix, og er for dig som gerne vil have en lidt varmere farve i din indkørsel eller på terrassen.

Du kan købe Brunmix Slotsbrosten her.

 

 

Forår Slotsbrosten m/slået kant 14x21x6

slotsbrosten-m-slaaet-kant-foraarDet kan give et rigtig flot resultat at mikse forskellige farver af belægningssten. Køber du Forår Slotsbrosten, får du et mix af sten i farverne gul, rød og sort.

Du kan købe Forår Slotsbrosten her.

 

 

De bedste havefliser til terrassen

De fleste havefliser kan bruges til terrassen, og i de fleste tilfælde behøver en haveflise ikke være mere end 5 cm i tykkelsen, for både at give et godt og langvarrigt resultat til den bedste pris, da der ikke er samme store tryk på havefliser brugt på terrassen, i forhold til de sten der skal bruges i en indkørsel.

Den nok mest populære haveflise er den grå haveflise med en størrelse på 30 x 30 cm og en tykkelse på 6 cm. Du kan dog også vælge at købe den i størrelser som 15 x 30 cm, 30 x 60 cm og 60 x 60 cm, hvilket gør at der er flere spændende mulige måder at få langt dine havefliser. For det behøver selvfølgelig ikke se ud på præcis samme måde som hos naboen.

Du kan købe have fliser i beton her.

Har du spørgsmål om belægningssten eller havefliser, så stil gerne spørgsmålet nedenfor. Vi finder et godt svar til dig, hverenten det handler om type, lægning eller efterfølgende rengøring af havefliserne og terrassen.

.

Øvrige belægningssten i et bredt sortiment

Se et større udvalg af forskellige farver af belægningssten her i samme kategori og form som de sten der er angivet her ovenfor i artiklen.

Klik her for at se flere typer af slotsbrosten her >>

.

.

.

Øvrige slotsbrosten – Se det store udvalg

Se et større udvalg af forskellige farver af slotsbrosten. Se de mange typer af designs og former på slotsbrosten.

Klik og få et lille overblik over de mange muligheder her >>

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content