Valg af havetraktor – En lille guide til et bedre valg af havetraktoren


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Du har besluttet dig til at købe en havetraktor, hvilket er en rigtig god ide. Altså med mindre din have er så lille så du egentlig måske bare burde have en græsslåmaskine 😉 Så ville du højst sandsynlig ikke være her, og man siger jo også, at rigtige mænd med have, har en ordenlig havetraktor til at matche den! I dette indlæg har vi derfor lavet en lille guide til havetraktoren, som gerne skulle kunne hjælpe dig med at finde den rigtige havetraktor.[/vc_column_text][vc_button2 title=”Se et stort udvalg af havetraktorer her” align=”inline” style=”rounded” color=”purple” size=”md” link=”url:http%3A%2F%2Fpraktisklink.dk%2Fhavetraktor-xl||target:%20_blank”][vc_column_text]

Stort er godt

En vigtig faktor for valget af din nye havetraktor, er størrelsen. Det er dog vigtigt at vælge en størrelse på motoren, som rent faktisk passer til din havestørrelse. Som udgangspunkt er stort dog godt, og man vil ofte få et bedre resultat med en kraftigere maskine. Hvilken klippebredde du skal gå efter, vil igen afhænge af hvor mange kvardratmeter græsplæne du skal slå. Som tommelfingerregl kan det sige, at hvis du har mellem 0,5 – 1 hektar,  så vil en klippebredde på 95-105 cm ofte være passende, men hvis det er større arealer, ville jeg bestemt finde en større havetraktor, da du hurtigt kan spare meget tid ved at have en vis bredde.

Hvordan er din have indrettet?

Hvordan er terrænet i din have? Hvordan din græsplæne er struktureret, gør en meget stor forskel på hvordan havetraktoren skal være indrettet. De fleste haver i Danmark er ret flade, men hvis den er lidt bakket, er det f.eks. en stor fordel at have en OHV topventil motor. Har du mange bede med blomster, kan det også være værd at tænke på om din nye havemaskine skal have en opsamler eller bio-klip, for at du kan komme helt hen til dine blomsterbede uden at der bliver kastet græs udover blomsterne. En ekstra fordel ved at vælge en med bio-klip, er at græsset bliver slået to gange, og det afslåede græs flander helt ned på plænens bund, hvor det være god nærring og beskyttelse af græsplænen. Sidste ting du bør overveje er hvad du udover at slå græs, har tænkt dig at bruge din nye havetraktor til. Der er forskellige muligheder for ekstra udstyr til havetraktorer, som kan være en af de rigtig gode grunde til at investere i en, og det er derfor vigtigt at tjekke at den kan bruges til alt det du har brug for. Dette kan f.eks. være rydde sne om vinteren, tromle, sprede frø og rive grus. Nedenfor kan du se mit bud på nogle gode havetraktorer.

Havetraktoren til den store have: Challenge fra Texas

challenge havetraktor texasEr området du skal have slået stort, så er Challenge fra Texas et godt valg. Det er en havemaskine til den kræsne, og du får den helt lækre græsplæne med en klipning af denne havetraktor. Det er godt nok ikke den bredeste af havetraktorerne, men til gengæld har den en stor opsamler, der gør at du kan køre længe, før du er nødt til at tømme maskinen for græs. Både fugtigt og tørt græs bliver samlet op, hvilket kan være en stor fordel. Samtidig er designet på Challenge lavet på en måde, så du let kan komme rundt mellem træer og bede, og hvor det eller kan være lidt mere besværligt at bevægesig rundt med en større havemaskine.

Alt i alt er dette en havetraktor for den kræsne havemand. Den er lidt dyre end ovenstående, men der er så også kræsset for dig.

Du kan læse mere om Challenge her.

Specifikationer til Challenge

Motor : Briggs & Stratton
Motortype : 4-takt
Ydelse : 15,5 HK
Spænding : 12 volt
Cylinder antal : 1
Tank kapacitet : 7,5 liter
Brændstof : Blyfri benzin
Motorolie kapacitet : 1,2 liter
Knive : 2 stk.
Arbejdsbredde : 92 cm
Arbejdshøjde : 3-9 cm
Opsamler : 300 liter
Timetæller : Ja
Frontlys : Ja
Hjul : Luftgummihjul
Hjulstørrelse for : 15×6,00-6
Hjulstørrelse bag : 18×8,50-8
Motorolie : SAE 30
Maskin bredde : 95 cm
Maskin længde : 245 cm
Maskin højde : 112 cm
Nettovægt : 220 kg

Du kan læse mere om Challenge her.

STIGA TORNADO 2098 H havetraktor

havetraktor-stigaStiga havetraktorer er blevet mere og mere populære. Her får du nogle ganske gode havemaskiner, som ikke koster alt for meget. Denne Stiga har en god stor kapacitet, så den egner sig også ganske fortrinligt til selv større haver med en stor græsplæne der skal slås. Havetraktoren har hele 7 forskellige klippehøjder, hvilket gør at du kan få den i lige den højde som passer dig.

Klik, køb og læs mere om Stiga Tornador havetraktor lige her >>

 

 

Specifikationer for STIGA TORNADO 2098 H

 • Motormærke: Stiga
 • Motor nettoeffekt: 9,4 kW ved 2.800 rpm
 • Transmission: Hydrostatisk
 • Klippebredde: 98 cm
 • Klippehøjder: 7 POS. Fra 25 til 80 mm
 • Knivtype: To bioklip knive
 • Klippesystem: Sideudkast eller multiclip (bioklip)
 • Knivtilkobling typen: Elektromagnetisk kobling
 • Forlygter: To Forlygter
 • Brændstof Tank Kapacitet: 6,0 L
 • Hjulstørrelser: 15 “-18”
 • Batterioplader: Ja
 • Vægt: 160,00 kg
 • Bruttovægt: 192,30 kg
 • Udvendige mål (cm): 173 x 120 x 107
 • Valgfrit sæt medfølger: Multiclip sæt
 • Husk at købe motorolie og overtræk til maskinen

Klik og køb Stiga Tornador havetraktor lige her >>

Husqvarna LTH 174 havetraktor

lth-174 havetraktorHusqvarna er for de fleste nok mest kendt for symaskiner. De har dog også lavet nogle ganske gode havetraktorer, i et vil jeg sige ganske smart design. Det er ganske driftsikre maskiner, og du får en havetraktor med en motoreffekt på 8,8 kW ved 2500 omdrejninger. Dette er også en havemaskine som levere varen, men er haven stor, så vil klippebredden, som er på 97 cm, måske være i underkanten.

Alt i alt er dette dog en rigtig god havetraktor, som både fremstår lækker i designet, og som giver et flot resultat.

Du kan købe se mere omkring LTH 174 her.

 

Valg af havetraktor anbefaling

I ovenstående har jeg, efter min egen mening, givet dig tre rigtig gode bud på en havetraktor. Det betyder dog ikke at det nødvendigvis er lige netop den havemaskine som passer bedst til dine behov. Flere af dem, har en del forskellige muligheder for ekstra udstyr, og alt efter om du har brug for at din havetraktor kan samle blade op til efterår, eller om den har brug som en rive, så er det selvfølgelig det du skal vælge på baggrund af.

Er du i tvivl om hvilken du skal vælge, så kan du dog i høj grad godt gå efter prisen. Alle tre havetraktorer, som jeg har vist her, er af høj kvalitet, og du får relativt meget traktor for pengene i de lidt billigere modeller.

Har du nogle erfaringer med havetraktorer, så skriv en kommentar i nedenstående kommentarfelt. Eventuelle spørgsmål er selvfølgelig også mere end velkomne, og så skal jeg besvare dem så godt som jeg nu kan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content