Valg af høreværn


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Høreværn er i de seneste år blevet mere udbredt, end førhen, da der er stillet skarpere krav til, hvornår virksomheder skal udstyre deres medarbejdere med et høreværn. Det er dog vigtigt at have et par gode høreværn hverenten du larmer hjemme eller på arbejdet. Der er opstillet specifikke krav til, hvornår man skal bære høreværn på sin arbejdsplads. Hvis man arbejder i et erhverv, hvor støj er en del af dagligdagen, så kræves det af virksomheden, at de stiller et høreværn til rådighed til dig, så du undgår diverse høreskader.[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”Køb din høreværn online” title=”Find en liste over gode høreværn her” target=”_blank” color=”btn-danger” icon=”wpb_arrow” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_left” href=”http://praktisklink.dk/horevaern-online”][vc_column_text]På arbejdstilsynet.dk, er reglerne gjort meget specifikke. Der står i Arbejdstilsynets vejledning, omhandlende udførelse af ens arbejde, meget klart beskrevet, hvornår du skal beskyttes med et høreværn.

”Arbejdsgiveren skal sørge for, at medarbejderne bruger høreværn, så snart de begynder på arbejde, der vurderes at være høreskadeligt”. Der kan dog opstå tvivl om, hvornår støj vurderes til at være høreskadeligt. Dette har arbejdstilsynet.dk dog taget højde for. De skriver på deres hjemmeside, ”Når støvbelastningen er over 85 dB(A), skal man anvende høreværn”.

Har du gang i maskiner og andet der larmer i hjemmet, så kan det være en rigtig god ide at følge de helt samme forholdsregler.

Som udgangspunkt er det virksomheden, som både vælger, hvilken form for høreværn du, som medarbejder får stillet til rådighed. Der er dog også guidelines til, hvilken form for høreværn man skal anvende. Alt dette, og mere til, kan du finde information om på arbejdstilsynet.dk. Det er dog vigtigt, at du selv vurderer, om støjen i dit erhverv er så høj, at du ønsker at bruge høreværn. Hvis det er tilfældet, skal du snakke med vedkommende, som står for sikkerhed og arbejdsforhold på din arbejdsplads.

Hvis du selv vurderer støjen som værende høj, kan det meget vel være, at støjen går ind under kategorien ”støj, der vurderes som værende høreskadeligt”. Hvis du er i tvivl, og din ledelse nægter at indkøbe et høreværn, kan du kontakte arbejdstilsynet, og få dem til at se på dine arbejdsvilkår. Hvis de vurderer støjen som værende høreskadelig, har du krav på et høreværn. Dog nægter virksomheder generelt ikke særlig ofte, at tilbyde et høreværn til deres ansatte, i ehverv, som er præget af høj og langvarig støj.

Også i privaten skal du tage beslutningen om, hvorvidt du ønsker at anvende et høreværn. Dog er reglerne ikke nær så stramme i privaten, som de er, når det handler om erhverv. Du tager selv stilling til, om du ønsker at pådrage dig selv høreskader privat. Dog er det tåbeligt, ikke at investere i et høreværn, hvor du ofte, eksempelvis, skal bruge en motorsav til at fælde træer eller andet, som kan vurderes som værende farligt for din hørelse.

Udvalget af høreværn kan findes i diverse butikker, såsom STARK, og i hundredevis af danske webshops, med sikkerhedsprodukter. Man kan dog sige, at én ting går igen, både i privaten og i virksomheden – nemlig, at man skal bruge sin sunde fornugt, og ikke udsætte sig selv for langvarig støj, som kan være farligt for din hørelse.[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”Køb din høreværn online” title=”Find en liste over gode høreværn her” target=”_blank” color=”btn-danger” icon=”wpb_arrow” size=”wpb_regularsize” position=”cta_align_left” href=”http://praktisklink.dk/horevaern-online”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Gode høreværn

OS høreværn 2095 muffy

OS høreværnDette er et par gode allround høreværn. De vil give dig god beskyttelse mod høje lyde i mange forskellige situationer.

Klik og læs mere og køb disse høreværn lige her >>

 

Peltor høreværn fra 3M med radio og bluetooth, så du kan høre musik fra din mobiltelefon

Hvis du gerne vil høre musik, i mens du er i gang med arbejdet, så kan disse høreværn godt anbefales. Dette høreværn kan modtage radio. Den giver dig optimal beskyttelse mod skadelig lyd på arbejdspladsen.

Det kan være det lige er det der skal til, for at få arbejdet i haven færdiggjort lidt hurtigere og samtidig gøre det til en leg.

Klik og læs mere og køb disse høreværn med musik her >>

.

.

Klik og se det store udvalg af høreværn i mange farver og modeller lige her >>

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content