Valg af indendørs maling


Er du i tvivl om hvilken maling du skal vælge til det indendørs malerarbejde, så har vi her samlet nogle gode råd til valg af maling. Nederst i indlægget kommer vi også med et par bud på hvor du kan finde billig indendørs maling, og lidt om pris i forhold til kvalitet, som kan gøre en kæmpe forskel på om malingen egentlig er billig når det kommer til stykket.

Valget af indendørs maling afhænger af dine præferencer og behov

Den vel nok største grund til at vælge en maling frem for en anden, er selvfølgelig din personlige smag, og hvilket behov du har. Med behov tænker jeg på hvor slidstærkt det bør være, og i hvilket omfang det skal kunne klare at du ofte afvasker det malede område. Skal du have malet i rum, hvor det generelt er mere fugtigt end i et normalt værelse, som f.eks. på badeværelset eller i bryggerset, så er det en god ide at vælge en decideret vådrumsmaling, som ikke begynder at falde af efter en periode.

Valg af farve

valg af farveDen måske sværeste disciplin i forbindelse med valg af maling er ofte farven. Farverne bør vælges på baggrund af både huset, hvilket lys der er fra vinduer og ikke mindst hvilken funktion rummet har, eller skal have.

Alle huse har deres helt egen karakter og type. Samtidig variere størrelse og udformning af rum i landet boliger også ganske meget. Du bør derfor inden valg af farve tænke på hvordan det vil påvirke det samlede indtryk i netop dit rum. På samme måde er det med lys i rummet. Det er vigtigt at tænke på hvor meget lys der er i et rum, inden man vælger farve. Kommer der ikke meget lys ind udefra, vil det ofte være en rigtig god ide, at holde sig til lyse farver eller måske helt hvidt, for at rummet ikke bliver for mørkt.

Omvendt skal du måske bruge et rum der er mørkt. Det vil sige, at det også er vigtigt at tænke på hvem og hvad rummet skal bruges til.

Valg af glans til indendørsmaling

Normalt giver man lofter en lavere glans end vægge. Dette gør blandt andet at eventuelle ujævnheder i loftet ikke ses så let. Typisk vil man til lofter vælge en glans på mellem 2 og 5. Til vægge i værelser vil man vælge en glans på mellem 5 og 8.

Nedenfor har vi udvalgt tre steder hvor du online kan købe rigtig god maling. Igen – hvis du skal have maling til et sted som du ofte skal have vasket af, så vælg kvalitet. Skal du derimod have maling et sted som ikke ses så tit, og hvor der f.eks. ikke er børn, som hele tiden vil gøre vægge beskidte, så kan du tit godt vælge den lidt billigere maling.

Indendørsmaling fra MalGodt

Et oplagt valg af køb af maling vil ofte være MalGodt. Her sælges først og fremmest “Mester Maling”. Priserne er normalt ganske konkurrencedygtige. Gå til webshoppen her.

Indendørsmaling fra Flügger farver

Den måske mest kendst farvehandel i DK må være Flügger farver. De har flere butikker rundt om i landet. Men hvorfor ikke købe malingen online, da det både er nemmere og ofte også billigere. Malgodt præsentere Flügger farver. Gå til webshoppen her.

Indendørsmaling fra Efarvehandel

Efarvehandel har et godt og bredt udvalg af maling, og du kan derfor både finde de velkendte brands og de billigere mærker. Et godt sted at købe maling. Gå til webshoppen her.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content