Gode råd og tips til boligen

Valg af komfur

0

Komfuret bliver i de fleste hjem brugt hver eneste dag. Der findes grundlæggende tre forskellige typer af komfur, og der er en del ting du bør overveje inden du vælger hvilket nyt komfur du skal købe. 

Valg af gaskomfur

Det er ikke alle der har mulighed for at få installeret gaskomfur i deres køkken. Har du muligheden, er der dog en række fordele du kan nyde godt af. Mange kokke vælger ofte gaskomfur fordi dette giver dig en meget større kontrol over temperaturen. Det er muligt at ændre flammernes styrke, og på den måde ændre den temperatur som du giver din mad fra det ene til det andet sekund. En så hurtig reaktionsevne giver de andre typer af komfurer ikke, selvom ny teknologi efterhånden er meget tæt på.

3 gode gaskomfurer til det danske køkken

 

komfur-gk3610-90bx

Gram GK3610-90BX

Gram har med dette komfur, lavet et rigtig lækkert gaskomfur, der samtidig ikke koster alt for meget. Det er et meget flot gaskomfur med en overflade i rustfrit stål, så ser godt ud i de fleste køkkener. Ovnen er på 66 liter og udstyret med en god selvrensene funktion. Gram GX3510-90BX kan købes online lige her.

Smeg C9GMX1gaskomfur-c9gmx1

Har du brug for en gaskomfur udover det sædvanlige, så kunne dette bestemt være valget. Gaskomfuret har 6 pladser til potter og pander, og ovnrummet kan rumme hele 126 liter. Dette er selvfølgelig ikke komfuret til den normale familie, men hvis du ofte har gang i mange gryder på en gang, så kan det være værd at overveje. Smeg C9GMX1 kan købe online lige her.

gorenje-gaskomfur-K55166AWGorenje E513 AW

Hvis du gerne vil have en god gasovn med det mere traditionelle hvide look, så kunne denne gasovn fra Gorenje godt være et fint valg. Selve ovnen er drevet af el, og bliver hurtig varm, og komfuret er i energiklasse A. Du kan se mere om Gorenje e513 aw eller købe den online lige her.

Du kan se flere gaskomfurer her.

Whiteaway.dk

Wupti.com

Valg af glaskeramisk komfur

De to største grunde til at vælge et glaskeramisk komfur i forhold til de andre typer af komfur, er først og fremmest prisen, som ligger en hel del under de andre typer. Det er dog også værd at nævne at et glaskeramisk komfur er noget nemmere at rengøre.

2 bud på et rigtig godt glaskeramisk komfur

bosch-keramiskkomfur-hce722163uBosch HCA722260u

Hvis du synes det kunne være fedt med et helt sort komfur i dit køkken, så har vi her et rigtig godt bud på dit glaskaramiske komfur. Det er et pænt komfur der er energiklasse A og har et ovnrum på 67 liter. Du kan købe dette flotte eksemplar online lige her.

komfur-EC67551AXGorenje EC647A21WV

Dette keramiske komfur fra Gorenje er i rustfrit stål og er udstyret med Aqau Clean, hvilket gør det nemt for dig at rengøre den. Et rigtig godt valg til det stilfulde køkken. Flere informationer omkring dette komfur kan ses lige her.

 

Du kan finde flere komfurer med glaskeramik her.

Valg af induktionskomfur

Induktionskomfurer er ofte det oplagte valg til børnefamilierne. Et induktionskomfur har nemlig to fordele som normalt passer rigtig godt sammen med det at have mindre størrelser rendende rundt. Det første er at madlavningen gerne må gå stærkt. Induktionskogeplader varmer hurtigt et par liter vand op, så du kan få kogt noget pasta eller ris. Samtidig skal du ikke være så nervøs for at børnene brænder sig på kogepladerne, da de fungerer en del anderledes, og du derfor ikke kan brænde dig på dem. Det som taler imod induktionskomfurer, er at de ikke er de billigste, og det samtidigt er nødvendigt at have specielle gryder og pander, som passer til induktion.

Gode induktionskomfurer

siemens-hc858543uSiemens HA748530U

Dette er et rigtig flot induktionskomfur i rustfrit stål. Af specielle ting der er værd at nævne, er blandt andet det indbyggede stege-termometer, som gør det nemt at holde øje med temperaturen inden i ovnen. Dette er et komfur der vil tage sig rigtig godt ud i de fleste køkkener. Se mere information om induktionskomfuret lige her.

Electrolux EKI6763AOXelectrolux-dobbeltovnskomfur-eki6761aox

Dette er en rigtig lækker ovn og komfur. Har du nogle gange brug for en dobbeltovn, så vil dette være et virkelig godt valg. Udover på den måde at have to ovne, du kan have i gang på en gang, så får du også en ovn der passer til de enkelte retter, og mulighed for mindre energiforbrug. Du kan se mere om komfuret her og købe det online her.

Se flere induktionskomfurer her.

Komfurer med masseplader

Denne type af komfur er ikke så udbredt mere. Det er den gammeldags type af komfur. Det kan dog stadig være et ganske fint valg, hvis du ønsker et robust og prisvenligt komfur. Det har samtidig et retrolook som mange godt kan lide. Du kan f.eks. købe komfur med masseplader her.

 

Har du spørgsmål og eventuelt selv erfaringer med en bestemt type af komfur, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.