Valg af plæneklipper til den store have


En kæmpe græsplæne kræver sin mand eller kvinde, når den skal klippes. Men hvad der er mindst lige så vigtigt, er at plæneklipperen er lever op til græssets størrelse, både i højde og brede. De fleste vil med en større græsplæne foretrække en plæneklipper med motor, og i enkelte tilfælde også gerne en hvor man kan sidde ned hvis det er muligt. Derfor er det også denne type af plæneklippere som denne artikel først og fremmest kommer til at handle om. Vil du gerne læse om plæneklippere til små haver, kan du gøre det i min tidligere artikel om selv samme 🙂

Billig elektrisk plæneklipper Texas LME1100

Jeg vil starte i det lidt billige hjørne med denne billige plæneklipper fra Texas. Texas LME1100 er en simpel elektrisk plæneklipper med en fin stor kapacitet og dertil er der lav støj og der er ingen forurening.
Denne græsslåmaskine gør det let og enkelt at slå græsset. Der følger en opsamlerkasse med, så du slipper for at skulle rive alt det klippede græs sammen fra græsplænen af bagefter, men du kan tømme denne opsamlerkasse med græs enkelt og effektivt. Du kan bare rulle din affaldsbeholder med rundt, når du slår græs, så kan du nemt tømme kassen løbende.

Det skal siges at græsslåmaskinen også kan smide græsset ud bagved

Klik og se alle de tekniske detaljer for denne Texas LME 1100 græsslåmaskine lige her >>

.

.

Lækker benzindrevet plæneklipper

AL_KO_plæneklipper_HighlineAl-ko plæneklipperen Highline 51.6 SP-A Edition er den næste maskine til den store have, som jeg mener fortjener lidt opmærksomhed. Det er en såkaldt 4 i 1 græsslåmaskine, der både giver dig klip, opsamling, bioklip og sideudkast.

Det er en lækker benzindrevet selvkørende plæneklipper, som nemt og lige til, klare selv ret store græsplæner uden det bliver alt for meget besvær. Dertil bør nævnes de ret gode gummidæk, der gør at plæneklipperen får et godt greb i underlaget. Derfor køre den helt fint af sig selv hele tiden, hvilket enkelte selvkørende græsslåmaskiner ellers godt kan have problemer med fra tid til anden.

Den kan købes her >>

.

.

Robot-plæneklipperen

Robotterne er ved at tage over! De er i hvert fald ved at blive bedre og bedre, og du kan nu finde nogle ret gode robotplæneklippere. En robotplæneklipper som f.eks. denne robotplæneklipper fra Gardena er efterhånden så intelligente, at de efterligner den måde vi ville have slået græsset på, for at give græsset de bedste betingelser. Det vil sige, at den ikke slår græsset på den samme måde hver gang, for på den måde at give græsset mere luft og dermed give en sundere græsplæne. Det eneste det kræver af dig, er at du lægger en ledning ud, der fortæller i hvilket område robotplæneklipperen skal slå dit græs i. Der har tidligere været problemer med at disse robotplæneklippere blev stjålet, så derfor er den også installeret med en god alarm.

Denne plæneklipper er en lidt dyre løsning end de to foregående, men til gengæld også den eneste løsning, hvor du bare kan sætte dig over på din havebænk, og nyde at en anden – robotplæneklipper – klare alt arbejdet for dig. Du kan købe den online lige her >>

.

.

Klik og se mange flere robotplæneklippere her >>

Sid ned plæneklipperen – havetraktoren til den store græsplæne

Hvis græsplænen er rigtig stor, så er der ingen af de ovenstående løsninger der virker rigtig godt, med mindre man virkelig gør det at slå græsset til den ugentlige motion, for selvfølgelig er der ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. De fleste vil dog vælge at købe en god havetraktor. En mulighed, kunne være at købe en havetraktor fra Texas, som generelt laver nogle ret gode havemaskiner. Dette gælder også Alpina havetraktor, som er en stærk havetraktor. Denne havetraktor har det der skal til for at få klippet havens græs på kongelig vis.

Denne havetraktor kan vælges med en opsamlerboks bagpå, der samler alt det afklippede græs af. Den kan klippe i en god bredde. Der er justerbar klippehøjde betinget af, hvilken model du vælger. Du får en stærk og kraftig motor.

Med denne traktor sikres du en fin arbejdshastighed, og slåningen af græsset, kommer til at gå som en leg. En ekstra bonus ved en havetraktor som denne, er at du også har mulighed for at justere klippehøjden.

Er du fristet af en lækker havetraktor til at slå dit græs i fremtiden, så kan du se udvalget af Alpina havetraktorer lige her >>

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content