Gode råd og tips til boligen

Valg af støvsuger – En lille guide til et bedre valg af støvsugere

6

Boligen skal renoveres og det medfører et naturligt behov for rengøring. Du har måske boret en serie billeder op og din nuværende støvsuger er ved at være slidt og suger måske ikke så effektivt, som den gjorde i starten. Mundstykket og støvsugerslangen er måske også ved at være slidt og trænger til en udskiftning. Her er en lille guide til, hvordan du vælger en god støvsuger.

Se en liste over støvsugere du kan købe online lige her

En god støvsugning
En god støvsugning er ikke kun betinget af en god kraftig maskine med høj watteffekt, men det handler også om, hvordan støvsugeren manøvrere rundt på gulvet i din bolig, samt hvor enkelt mundstykker, slanger og poser monteres og afmonteres. Det er også rart at maskinen har en længere ledning med automatisk ledningsoprul, så du ikke skal skifte stikkontakt hver 10’ende minut. Dertil fås der også kraftige støvsugere, der er så støjsvage, at du kan høre musik eller snakke mobiltelefon imens du arbejder.

1. En høj watteffekt.
2. God sugeevne.
3. God manøvreringsevne.
4. Nemt at montere/afmontere poser, mundstykker og slanger.
5. Lang ledning.
6. Støjsvag.

Find dine støvsugerposer her >>

 

Hvilken type støvsuger skal jeg vælge?
Der findes adskillige typer af støvsugere og hvilken har du brug for? Skal du vælge en robotstøvsuger, en håndholdt støvsuger til det lette arbejde, en almindelig støvsuger eller en arbejdsstøvsuger, der kan suge både vådt og tørt?

A. Robotstøvsuger
B. Håndholdt støvsuger
C. Almindelig støvsuger
D. Arbejdsstøvsuger, der kan suge både vådt og tørt

 

Robotstøvsuger
Mange robotstøvsugere kan sagtens manøvrere over små dørtrin, men de egner sig endnu ikke til boliger med trapper. Robotterne har dog sensorer monteret, så de ikke kører ud over eventuelle trapper. Robotstøvsugerne kan programmeres og kan suge, mens du er på arbejde, eller mens du laver noget andet. Hvis du vælger en robotstøvsuger skal du være opmærksom på at den godt kan komme til a puffe lidt til, hvad du nu måtte have stående på gulvet, den kan også få fat i eventuelle ledninger til gulvlamper. Orienter dig hos forhandleren, da disse børnesygdomme nok skal innoveres til det bedre. Fordelen ved robotten er at den arbejder, mens du laver noget andet og hvem drømmer ikke om det?

 

I-Robot Robotstøvsuger model Roomba 780

Stovsuger, iRobot Roomba 780

Robotstøvsugeren iRobot Roomba 780 klarer alle gulvoverflader og optiske støvsensorer sørger for en grundig rengøring. Tryk på en knap og lad iRobot® Roomba® robotten fjerne støv, skidt og dyrehår, eller programmér den til automatisk at rengøre op til 7 dage om ugen. Den rengør dine tæpper, trægulve, fliser og linoleum fint. Roomba 780 er udstyret med iAdapt™ Responsive Cleaning Technology overvåger rengøringsområdet 60 gange i sekundet, og anvender sine mange sensorer. Der er mere end 40 tilpasnings-muligheder, der kan maksimere rengøringseffektiviteten. Roomba 780 er udstyret med en støvdetektorteknologi, og sørger for en ekstra grundig rengøring af særligt beskidte områder. En indikator for fuld beholder fortæller, hvornår beholderen skal tømmes.

Lad robotterne hjælpe til derhjemme
Køb ”I-Robot robotstøvsuger Roomba 780” her

Specifikationer til I-Robot Robotstøvsuger model Roomba 780

 • Touch fjernbetjening
 • Programmerbar timer
 • Indikator for tømning af støvbeholder
 • Optiske støvsensorer på Roomba 780
 • Avanceret rengøringshoved
 • Kraftfuld Aerovac™ serie 2 støvbeholder
 • Nyt forbedret filter
 • Forlænget batterilevetid med power management
 • SOFT-TOUCH støddæmper
 • Mål: ca. 35 cm. i diameter og 9 til 10 cm. i højden
 • Vægt: 3,85 kg.
 • Watt: 33 W
 • Støvbeholderkapacitet: 0,26 liter

 

Håndholdt støvsuger – Testvinder
En håndholdt støvsuger er guld værd til lige at fjerne lidt puds fra dine helt nye borehuller samt det løse puds på gulvet, det er væk i et snuptag. Dertil kan den håndholdte maskine nemt bruges i hverdagen til at fjerne krummer i sofaen eller på gulvet fra middagen med de små børn. Har du husdyr er det også en rigtig god hjælp til den ugentlige rengøring af boligen.

Den håndholdte støvsuger er også god som supplement til robotstøvsugeren. For den håndholdte kan nemt tage støvet de svære steder i hjørner og på trapper.

 

Electrolux håndstøvsuger model ZB5104WD

Electrolux ZB5104WD handstovsugerElectrolux ZB5104WD er en god håndholdt støvsuger til både vådt og tørt. På undersiden af håndstøvsugeren er der et hjul, som er tilføjet for at give ekstra komfort, brugervenlighed og effektivitet. Den er ledningsfri og genopladelig, hvilket gør den perfekt til hjemmet, bilen, båden eller campingvognen.
Electrolux ZB5104WD er en meget kraftig håndstøvsuger med høj sugevne og stor støvbeholder der er nem at tømme. Ergonomisk håndtering med unikke hjul som gør det til en leg, at støvsuge krummerne fra bordet.

En lille handy håndstøvsuger
Køb ”Electrolux håndstøvsuger model ZB5104WD” her

Specifikationer til Electrolux håndstøvsuger model ZB4112 Rapido

 • 4,8 Volt
 • 10 min. køretid pr. opladning
 • 0,5 liter støvbeholder
 • Batteritype: NiMH
 • To hastigheder
 • Stander til opladning, der kan monteres på væggen
 • Farve: Blå

 

Almindelig støvsuger – Testvinderen fra 2012 og 2011
Der findes et hav af almindelige støvsugere og et godt råd er at vælge en støvsuger, der opfylder alle dine behov for en god støvsugning bedst. Der fås som nævnt i starten både støjsvage maskiner med høj watteffekt, god suge- og manøvreringsevne, enkel montering af poser, mundstykker og slanger. Endelig er det også vigtigt at ledningen har en længde, der matcher de områder du ønsker at manøvrere i derhjemme uden for mange skift.

Electrolux støvsuger 1400W, model ZUSORIGINDB

Electrolux ZUSORIGINDB, 1400 Watt. er en super lydsvag støvsuger, som er en opgraderet model af ZUS3932B fra Electrolux, der er kåret som testvinder i TÆNK’s test i både 2011 og 2012.

Med et lydniveau på kun 65 dB er UltraSilencer den mest lydsvage maskine. Electrolux ZUSORIGINDB er støvsugeren til dig, der gerne vil holde lydniveauet nede, uden at gå på kompromis med ydevenen. Støvsugeren har bl.a. HEPA12 filter samt Aeropro Silent kombimundstykke samt slangehåndtag, for bedst mulig støvoptagning.

Electrolux ZUSORIGINDB er i flot blåt design.

 

En rigtig god støvsuger til hjemmet og tidligere udgave af støvsugeren er testvinder i TÆNK’s test i 2011 og 2012
Du kan købe ”Electrolux støvsuger 1400 Watt, model ZUSORIGINDB” her

Specifikationer til Electrolux model ZUSORIGINDB

 • Max motoreffekt: 1400 Watt
 • Nettovægt: 5,98 kg
 • Max aktionsradios/rækkevidde: 12 meter
 • Lydniveau: 65 db.
 • HEPA 12 filter
 • Aeropro slangehåndtag
 • Automatisk ledningsoprulning
 • Farve: Mørkeblå

 

Arbejdsstøvsuger, der kan suge både vådt og tørt
Hvis du har brug for en støvsuger til eksempelvis det håndværksmæssige arbejde, så kan det være en fordel at vælge en støvsuger, der kan suge både vådt og tørt.


Nilfisk-alto støvsuger 1400W. Attix 33-2L IC våd-/tørsuger

Nilfisk laver rigtig mange gode og solide støvsugere.

Nilfisk-Alto støvsuger Attix 33-2L IC, 1400 Watt er både en våd- og tørstøvsuger, der kan anvendes til
indendørs såvel som udendørs. Attix 33-2L IC er en stor, robust, ergonomisk, kraftfuld og ekstremt støjsvag våd-/tørsuger. Modellen er den perfekte våd- og tørstøvsuger som også er rimelig støjsvag med uovertruffen sugeevne.

Nilfisk-Alto støvsuger Attix 33-2L IC, 1400 Watt er udført i ergonomisk design. Støvsugeren er perfekt til arbejdspladsen eller til værkstedet. Den kan kører en luftmængde på op til 4500 liter igennem pr. minut. Den har et fuldautomatisk filterrensningssystem, benævnt som “InfiniClean™”, der gør støvsugeren god til mange former for støv. Den høje sugeevne gør Attix 33-2L til et godt valg til værkstedet og til professionel brug.

En god våd- og tørstøvsuger, der kan anvendes både inden- og udendørs
Du kan købe ”Nilfisk-Alto støvsuger, Attix 33-2L IC, 1400 Watt” her >>

Specifikationer til Nilfisk-Alto støvsuger Attix 33-2L IC, 1400 Watt

 • Optagen effekt: 1400 Watt
 • Elkabellængde: 7,5 meter
 • Vakuum (mbar/kPa): 250/25
 • Luftmængde (maks): 4500 liter/min.
 • Filterrensesystem: InfiniClean™
 • Beholdervolumen: 30 liter
 • Slangelængde: 3,2 meter
 • Dimensioner: 565 x 385 x 520 mm. (L x B x H)
 • Vægt: 14,5 kg.

 

6 Comments
 1. Anonym says

  Vi har lige i tv set en udsendelse, hvor se tester støvsuger for bla andet støv der kommer ud igen. Da var Simens den bedste.
  Vi har en Mile, men kan man få en der ikke smider støv ud, ville det være dejligt.
  Vi vil gerne høre jeres mening, da vi nok vil have en ny så.
  En let en med små hjul der kan komme rundt, og en ledning der ikke er for tyk.
  Vil i anbefale en anden vil vi gerne høre fra jer.
  Alle har forskellige meninger synes vi, så er det jo ikke let at bare købe.

  Mvh.

  Anonym
  Sønderborg

  1. Michael René says

   Hej Kamma, tusind tak for din mail. Jeg ville personligt altid gå efter testvindere. Denne støvsuger fra Electrolux er en opgradering af en tidligere testvinder, så det kunne være en mulig støvsuger. Husk at I har returret hos de fleste forhandlere, så prøv den af derhjemme og send den retur, hvis det ikke er noget for jer alligevel.

 2. Anonym says

  Jeg regnede da ikke med det skulle stå på Googles søgesider, selv om min mail ikke står der.
  Er det en reklame for Jer.
  Hvis i kan vil jeg gerne have det slettet, da jeg skal finde ud af alt det her med computer, og det forvirret mig, hvis det står mit navn. Det troede jeg da man kunne spørge om, uden at stå her.

  Mvh og tak for svar.

  Anonym

 3. Michael René says

  Hej Kamma, tusind tak for din henvendelse. Nu har jeg manuelt redigeret spørgeformularen og har slettet din mail. Du er altid mere end velkommen til at skrive og spørge til indhold eller manglende indhold på siden. Nu ved vi, at vi manuelt skal slette din mailadresse fra publikationen, når i poster et svar. Have en fortsat god dag 🙂

  De bedste hilsener, Michael René

 4. Kristina says

  Hej Michael.
  Jeg er ved at skrive en artikel til et online magasin omkring rengøring i hjemmet – med fokus på det snavs man måske ikke rigtigt ser med det blotte øje samt den lidt mere grundige rengøring eksempelvis med støvsugeren.

  I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at høre om jeg måtte stille dig et par spørgsmål som du ville svare på – og som jeg eventuelt må referere til i min artikel?

  Du må meget gerne skrive tilbage – enten til min mailadresse eller hvis jeg kan kontakte dig via mail et sted.

  Mange hilsner Kristina

  1. Michael René says

   Hej Kristina, tak for din mail, du skriver/ringer bare. Vh., Michael René

Leave A Reply

Your email address will not be published.