Vandhaner med kogende vand (Quooker) – Hvorfor vente?


Hvor meget tid bruger du på at koge vand til te eller kaffe i løbet af en gennemsnitlig dag? Ville det ikke være smart at få installeret en vandhane med kogende vand, og sparer din daglige ventetid foran din elkedel?

.

Hvor lang tid bruger du dagligt på at koge vand?

Lad os starte med at kigge på, hvor lang tid det egentlig tager at koge vand på en gennemsnitlig dag. Jeg personligt drikker nok tæt på 4 kopper kaffe eller te på en gennemsnitlig dag. Nogle gange laver jeg en hel kande kaffe eller te, men andre gange så koger jeg kun vand til en enkelt frisk kop. Så samlet koger jeg som minimum vand 3 gange på en gennemsnitlig dag året rundt.

Om morgen er der en obligatorisk kop kaffe og da hele familien skal gennem de morgenlige rytmer, så bliver det blot til en hurtig kop instant kaffe. Kogetid på vand er typisk mellem 2-3 minutter. Efter aflevering af barn og transport til jobbet, så henter jeg ofte en kop te i medarbejderkøkkenet, og så venter jeg igen på en elkedel, der knokler med at varme en kop varmt vand, og det tager typisk lidt længere tid og et godt estimat vil være, at det tager 3 til 4 minutter at koge vand på jobbet. Samlet bliver det til rigtig mange minutter på en dag, lad os regne på en gennemsnitlig kogetid på 3 minutter pr. kogning og minimum 4 kogninger af vand på en dag. Det medfører 12 minutters ventetid pr. dag, hvilket resulterer i 4368 minutters ventid årligt svarende til 3 hele døgns ventid foran elkedlen pr. år……!

.

“koger du vand 3 gange dagligt á ca. 3 min. pr. gang, kan du spare 2,3 døgns ventetid årligt”

.

Herunder angivet en tabel med, hvor meget ventetid du har, hvis det tager 3 minutter at koge vand i gennemsnit, og når du koger vand mellem 1 og 10 gange pr dag i gennemsnit.

Tabel 1. Gennemsnitlig ventetid* foran elkedlen, når du koger vand mellem 1 og 10 gange pr dag i gennemsnit.
Antal kogninger af vand pr. dag Ventetid i minutter
pr døgn
Ventetid i minutter
pr år
Ventetid i dage
pr år
1 3 1092 0,8
2 6 2184 1,5
3 9 3276 2,3
4 12 4368 3,0
5 15 5460 3,8
6 18 6552 4,6
7 21 7644 5,3
8 24 8736 6,1
9 27 9828 6,8
10 30 10920 7,6
* Beregningen ovenfor forudsætter at din kogetid er 3 min. i gennemsnit pr. kogning.

 .

Samlet bruger du mellem 0,8 døgns i ventetid foran elkedlen og helt op til 7,6 døgns ventetid foran elkedlen, hvis du koger mellem 1 til 10 gange vand dagligt med en gennemsnitlig kogetid på 3 minutter.

.

Spar din ventetid foran elkedlen

Lad os da spare ventetiden og  kigge på innovative løsninger, der kan hjælpe os, så vi kan bruge tiden på noget andet.

Vandhanen med kogende vand også kaldet en Quooker er ikke nogen ny opfindelse og argumentet for at få den installeret er simpelt – brug din tid mest effektivt. Dertil koger vi ofte for meget vand, når der sættes en elkedel over. Her er et par eksempler på smarte kogende vandhaner.

Du kan købe både 4 liters og 7 liters Quookere, klik og se det store udvalg herunder.

Klik her og se det store udvalg af kogende vandhaner (Quookere) >>

Kogende vandhane – Grohe Red II Duo Køkkenarmatur med L-tud. Medium 4 Liter kedel

Grohe leverer også et væld af kogende vandhaner, klik her og læs mere om denne 4 liter kedel og vandhane (quooker) >>

 

Kogende vandhane – Grohe Red II Duo Køkkenarmatur med C-tud str. Large 7 Liter kedel

Grohe leverer også flere af de store kogende vandhaner på hele 7 liter, klik her og læs mere om denne 7 liter kedel og vandhane (quooker) >>

 

Klik her og se det store udvalg af kogende vandhaner (Quookere) >>

 

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content