Var dit sidste produkt indeklimamærket? Hvad er indeklimamærket?


Dit indeklima påvirkes i en negativ retning af rigtig mange forskellige faktorer som stegeos, aromastoffer fra mad og drikke, brændt støv fra elektronik og elpærer, afdampning af molekyler fra elektroniske apparater og inventar, luftfugtighed, husstøvmider, skimmelsvampe, bakterier, pollen, luftfriskere, m.fl. Det kan virke som en uoverkommelig opgave at komme i gang med at klargøre boligen og forbedre indeklimaet i din bolig, men det er ret enkelt.

Indeklima MærketFor at forbedre indeklimaet kan du investere i indeklimamærkede produkter næste gang, du køber møbler, tæpper, maling og inventar o. lign. til boligen, så minimerer du risikoen betydeligt for sundhedsmæssige negative konsekvenser af et dårligt indeklima.

Det danske indeklimamærke er en frivillig mærkningsordning for produkter og materialer, der har dokumenteret at afgasning af partikler som kemiske komponenter og fibre til luften i dit hjem ikke påvirker dit indeklima negativt.

Mærket stiller krav til at et givent produkt ikke overskrider den øvre grænse for hvor stor afgasning, der må være. Der stilles desuden krav til hvilke konkrete kemiske stoffer, der må afgases fra dit produkt gennem dets levetid. Der må for eksempel ikke afgives kræftfremkaldende stoffer fra klimamærkede produkter. Der er meget skrappe regler og krav, eksempelvis stilles der krav til hvilke og hvor mange fibre dit loft maksimalt må afgive før det påvirker dit klima i boligen i en negativ retning.

Et indeklimamærket produkt sikre et godt indeklima og derved optimerer du din egen, din families og dine gæsters velbefindende. Det er måske ikke noget man umiddelbart overvejer, når man indkøber nyt inventar eller sætter boligen i stand, se herunder hvad du kan gøre for nemt at optimere klimaet i din bolig.

Hvor findes indeklimamærket

Indeklimamærket findes på bl.a. tæpper, laminatgulve og trægulve, olier til trægulve, møbler, køkkener, skabe, gipsplader, forskellige lofter, indendørs bygningsmaling, lofts- og vægplader o.lign.

Symptomer på dårligt indeklima

Symptomer på et dårligt indeklima er hoste, hovedpine, luftvejsinfektioner, kvalme, svimmelhed, åndedrætsbesvær. Tørhed, irritation i øjne, næse og mund. Allergi, udslæt, rødmen eller kløen i huden.

Diagnosticering af dårligt indeklima

Har du været utilpas igennem længere tid og forsvinder symptomerne ved ophold andre steder, så kan det være tegn på, at du har et dårligt klima i din bolig.

Løsning

Hvis du har helbredsmæssige symptomer på et dårligt indeklima, så opsøg din egen læge og optimer indeklimaet som en fast del af hverdagen.

 

Køb indeklimamærkede produkter her

troldtekt_plader

 

Byggematerialer, Køb Toldtekst plader str. 25 x 600 x 1200 mm her

.

 

 

Huntonitloft og væg

 

….Byggematerialer, Køb Huntonitloft og væg her


….Læs om indeklimamærket Huntonit her

Ege tæpper

Trægulve

Maling

Vinduer

Gipsplader

Køkkenelementer

Køkkenelementer

Rengøringsmidler til møbler

 

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content