Vores indretning afspejler hvem vi er


Vores indretning i vores hjem afspejler, hvem vi er – og hvilke type mennesker, vi er. Sådan er det i hvert fald ofte – ud fra mine egne erfaringer. Er vores hjem opryddet, overskueligt og med rene linjer, så er vores liv det ofte også. Vi har styr på vores kalender, tid og vores beklædning i tøjskabet. Lever vi et liv med rod i vores hjem, så afspejler dette også oftest vores tilværelse. Det kan være, at der er rod med vores kalender, vi har ikke styr på vores tid eller sammensætning af de forskellige beklædningsdele i tøjskabet – alt er rodet! Hvis der er lidt rodet, så har man en tendens til, at tage lidt lettere på tingene – hvorimod, hvis der er ”rene linjer”, så er der oftest en lidt strengere tilgang til tingene – dette fastslår adskillige undersøgelser der har været foretaget på området. Der kan dog være undtagelser, så hvis du roder er du ikke nødvendigvis en person som ikke har styr på sit liv – bare rolig!

Personligt er jeg opvokset i et hjem med rene linjer, design og styr på tingene – og dette er også en del af den, jeg er i dag. Det betyder meget for mig – og mit liv, hvor jeg kommer fra og hvad jeg er opvokset med helt fra barnsben. Det er tydeligt at se i dag på de veninder og venner, jeg har, hvor de kommer fra og hvad de er opvokset med. Nogle af mine venner og veninder kan ikke forstå, hvorfor jeg vil bruge penge på dyre ting, mit hjem og design, mens andre er nøjagtigt, ligesom jeg er.

Design er nødvendigvis ikke en del af ”de rene linjer”, som jeg nævner, men jeg mener personligt, at det er en stor del af det. For mig afspejler det, at man lægger tid i det – og man ved lidt om tingene, altså at man sætter sig ind i det. Man bruger tid på det frem for, at det ”bare” bliver en hurtig tur i IKEA. Det kræver også en masse tid, at sammensætte ens hjem på den måde. Det hele skal gerne passe sammen, og der skal gerne være en rød tråd i hele hjemmet. Det kan være en bestemt farve, et bestemt mønster eller et bestemt vægur, som findes på flere vægge i ens hjem. Det hele handler om, at man giver sig tid til det – og  eventuelt sparer op til det. Det er ikke den billigste løsning, at få et ”stilrent” hjem – det er i  hvert fald ofte sådan, at alle de gode ting er dyre. Et design vægur behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, man kan sagtens finde et præsentabelt vægur som passer ind i sit stilrene hjem.

Hvis man har et flot og præsentabelt hjem, så har man det også bedre med sig selv – og man lægger ikke så meget tid i det. Det kan ses, hvis man pludseligt skal have gæster – så kan man invitere dem med hjem med det samme frem for, at man liiiige skal hjem og rydde op og gøre rent. Det er nemmere og sparer tid, at lægge faste rutiner omkring oprydning og rengøring, så man hele tiden har et præsentabelt hjem. Det tager langt tid at få kørt de faste rutiner ind, især hvis man er en større familie – men når de kører, så kan man ikke forstå, hvorfor man ikke har gjort det tidligere. Dette er min erfaring. Jeg har levet i forhold, hvor begge metoder har været brugt – og vi skændtes langt mindre, da alt var ”tilrettelagt”.

Faste rutiner er en del af mig – og det fungerer for mig. Min dag er tilrettelagt som det vægur, jeg har på min væg i stuen. Det kører automatisk, da jeg har indøvet mine rutiner og bruger dem hver dag. Dette fungere ikke nødvendigvis for alle – men det er et forsøg værd. Det har været en lettelse for mig, at kunne få langt mere struktur over mit liv. Det har hjulpet mig på mange områder, og ikke bare på den hjemmelige front.

Så hvis dig som læser med, sidder i den situation at du gerne vil have indrettet dit hjem på en ny og stilrene måde, men ikke har nogen idé om hvordan dette skal gøres. Så frygt ej, jeg giver dig hermed 4 hurtigere tips til, hvordan du kan komme igang med lige præis det!

  • Find inspiration – Inspiration kan du finde på diverse medier, blandt andet hvis du søger på hashtagget ”living”, så er der utallige billeder og videoer du kan drage inspiration fra.
  • Afmål din lejlighed så du ved præcist, hvor meget plads du har at gøre godt med, og gå så på shopping og find ud af hvilke møbler der kan være i din lejlighed.
  • Få hjælp af venner og familier – nogen gange låser vi os fast i de rammer som vi selv har skabt, og det kan være svært at se ud over disse. Få derfor input fra venner og familie som kan have et nyt syn på tingene.
  • Find ud af hvilken stil som du ønsker at dit hjem repræsenterer, og forklar og vis denne stil til en medarbejder i butikkens afdeling for indretning – de har sandsynligvis et par gode idéer.

Recent Content